- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Sådan får du overblik over din garderobe

Tit og ofte ligger vores tøj ikke i skabet i soveværelset. Kender du det? Tøjet ligger overalt! Det er aldrig plads nok til alt det, du har i dit skabt. Så tøjet ligger i bunker og er proppet i huller, ovenpå skabet etc.

GarderobeDet er altså vigtigt, at få ro omkring dit tøj i et soveværelse. Det er nemlig et sted, hvor du hviler og skal tanke op. Derfor vil jeg give dig en kort opskrift på, hvordan du kan gøre det på en nem og billig måde.

Her kommer 10 gode tips til at få skabt ro og overblik i dit klædeskab:

1. Få købt nogle ordentlige bøjler

Få et ens look i dit klædeskab. Smid de gamle ud, og specielt de tynde, da de ødelægger dine strik- og bomuldbluser. Bøjler fra Ikea i sort eller naturlig træfarve er billige og flotte, ellers kan du også finde nogen fra Nomess i sjove farver som pink.

2. Bagsiden af døren i dit klædeskab…

Hæng smarte kroge til dine accessories og smykker bagpå døren i dit klædeskab. Få klistret nogle billeder af dig selv i noget lækkert tøj eller nogle gode ”sayings”: ”JEG ER LÆKKER”, ”JEG SER GODT UD” etc. Det vil bringe noget positiv energi omkring dig, dit tøj og din garderobe!sko i box

3. Billeder af sko

Hvis du har dine sko i dit klædeskab i nogle kasser, få taget nogle billeder af dem og klister  dem på hver kasse. Kasser til sko kan findes bl.a. på designdelicatessen.dk [1] (Nomess, Soe Box).

4. Skab en hyggelig stemning

Hvis du er heldig og har et walk-in-closet, så få skabt en hyggelig stemning, en hyggekrog, derinde: Køb fx en lille skammel eller en lille stol og et tæppe eller lignende, for at det er behageligt at gå på bare tæer.

5. Lys dit klædeskab op

Få installeret et ordentligt lys – dog ikke for skarpt – i dit klædeskab for at du kan se det tøj, du vælger!

6. Få et system med dit tøj og accessories, der fungerer for dig

Drop opdelingen af sommer/vintertøj, hvis du har plads til begge dele… Dog er det godt at finde et system, der virker for dig og giver dig et hurtig overblik over det, du har i dit klædeskab:

7. Læg de små ting i kasser

Få lagt dit undertøj, dine bælter, dine strømper o.s.v. i forskellige kasser. Ikea har nogle smarte i forskellige størrelser.

8. Brug en parfume og få dit klædeskab til at dufte godt

Tromborg room spray, Bonpoint børneparfume eller duftposer fra Karmameju… Det er så dejligt at åbne sit skab og få en let duft af sommer, blomster eller lignende.

9. Få smykker frem som dekoration

Smykker kan hænges, lægges i nogle transparente farverige kasser og bruges som dekoration. Smarte farverige kasser fra Nomess, for eksempel, kan findes på decorateshop.dk [2] og designdelicatessen.dk [1].

10. Undgå at have for mange ting i dit klædeskab

Lad nu være at proppe så meget tøj, som muligt, i dit klædeskab! Ryd op to gange om året, lige før sæsonskift. Du vil få overblik over det, du mangler (lav en shopping-liste), det du skal smide ud (for gammelt, ikke kan passe længere, for slidt etc.) Det bedste råd, jeg kan give, er (kun) at eje det mest nødvendige, som du kan mikse & matche på arbejde, i weekender og når du skal ud i byen eller til fest.

Har du nogle gode fif og erfaringer omkring det, at skabe overblik over garderoben, du vil dele? Så skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Micheles egen hjemmeside her [3].