Tør du gå ud af din komfortzone?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For nogle måneder siden, tog jeg status med mig selv. Jeg stillede mig selv spørgsmålet: ”Hvis der er en aktivitet, som kunne bringe mig de ønskede resultater professionelt, hvis jeg gjorde det på regulær basis – hvad vil det så være?” Det samme spørgsmål stillede jeg mig selv privat.

Dette resulterede i, at jeg traf nogle rigtig gode beslutninger, der virkelig fik mig ud af min komfortzone. BIG TIME!

Den professionelle aktivitet lød i sin enkelthed på, at jeg skulle ringe til mindst to virksomheder om dagen for at mødes med beslutningstagere om mine stresskonsultationer og teamudvikling for videnvirksomheder. Opkaldene måtte gerne samles på en hel dag, men målet var, at jeg skulle komme i kontakt med beslutningstagere igennem mit netværk (ingen kold kanvas her).

Jeg må indrømme, at jeg led af en frygtelig telefon-fobi, når det kom til at tale med fremmede. Det kunne virkelig få mig ud af min komfortzone. Jeg kan ikke beskrive hvor modbydeligt frygtindgydende det føltes at tage røret op og skulle tale med en fremmed om det, jeg tilbyder i min virksomhed. Noget, som føles som hjerteblod for mig. Min frygt gik ud på at få afslag med et hånligt fnys eller at folk ville lægge røret på. Eller at blive tilbud en latterlig lav pris for en ydelse, som overhovedet ikke svarer til de antal timer, jeg ved, jeg kommer til at lægge i det.

Det er jo ikke så rart, så det er måske forståeligt, selvom jeg slet ikke er stolt af at sige, at jeg som selvstændig er gået en kæmpe omvej for at få mine opgaver. Det er ikke ”rocket science”, at jo flere relevante personer, du kommunikerer med om din virksomhed på en enkelt og effektiv måde, jo flere opgaver kan tilfalde dig. Men jeg hørte vist til den gruppe af selvstændige, der brugte år på at lave deres hjemmeside om og om igen, gik i selvsving med konceptudvikling og skulle  bare lige tage et kursus til…

Men at gribe røret har (selvfølgelig) vist sig at være en af de bedste beslutninger, som jeg har truffet professionelt. Efter at have afsluttet en telefonsamtale med rystende hænder et par gange – og kunnet mærke at telefonen ikke ”bider”, begyndte jeg at få mere blod på tanden. Blive mere vovet, mere humoristisk – mere afslappet – måske i virkeligheden mere mig selv, sådan som min familie og venner kender mig. Og de gange, hvor folk har været ubehagelige, har jeg nemmere kunnet trække på skuldrene og lade det ligge.

Jeg må sige, at denne beslutning i den grad har givet pote! Ikke alene har jeg været til en del møder, men jeg har også fået nogle rigtig spændende opgaver og ikke mindst netværk herigennem. Jeg kan undre mig over, at min frygt for telefonen har været så stor, at jeg har kunnet blokere for denne åbenlyshed, at det er selvfølgelig dette, der skal til, når man er selvstændig erhvervsdrivende. Men indtil videre har det været ”nemmere” for mig at sælge igennem mit nyhedsbrev og via ambassadører.

Den anden beslutning, som jeg traf på den private front, var at dyrke mindfulness i endnu højere grad i min hverdag – at udvide det til at omfatte hver dag. Det betyder, at jeg et par gange i løbet af mine vågne timer er opmærksom på mit åndedræt, kigger på en genstand, lytter til lydene eller virkelig smager og dufter til den mad, jeg spiser. Det kan også betyde, at hvis jeg har mange tanker i hovedet, mediterer jeg på dem, hvorved de på underlig vis forsvinder ud i ingenting. Eller hvis følelserne går højt, at jeg fokuserer på at mærke dem i kroppen – fremfor at prøve på at analysere dem eller skubbe dem væk. Dette gør at jeg slapper rigtig godt af i løbet af dagen.

Denne kombination af at være ude af min komfortzone, hvor jeg ved, at adrenalinen kørte i mine årer og dyrke mindfulness, hvor jeg kom ned i gier, har virkelig knækket koden for mig i forhold til min ”telefon-fobi”. Jeg er gået fra at have galopperende hjerteslag og ondt i maven, når jeg skulle ringe, hvor jeg hikkede og stammede mit script til, at jeg tager telefonen og ringer uden at tænke mig så meget om som tidligere… hvilket er begyndt at bringe mig de ønskede resultater.

Hvis der var en ting, som du ikke gør nu privat eller professionelt, som vil bringe dig de resultater du ønsker på sigt – hvad vil det så være? Hvad kunne få dig ud af din komfortzone? Hvad kunne være din måde at slappe af efter, at du har givet den en skalle? Skriv gerne en kommentar…

Besøg Hannas egen hjemmeside her.

Om Hanna Snorradottir

Mor til en lille dreng (født 2011) og stresskonsulent for kvindelige akademikere, som hun lærer at mærke efter den berømte ”mavefornemmelse”, træffe autentiske beslutninger og opleve større glæde og skaberkraft i hverdagen.Læs mere på snorradottir.dk.

Skriv en kommentar...

*