Et pift af franske attitude!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

“Fashion changes but style endures” skrev Coco Chanel engang. Coco Chanel, hun havde stil og elegance. Hun havde forstået, hvad det betyder at være Kvinde med et stort K – la Femme, og samtidigt være ”avant-gardiste”, være en kvinde, der turde gå i bukser og herretøj. For hende kunne og skulle en rigtig kvinde – gennem sin påklædning – både udtrykke sin feminitet, men også sin selvstændighed og magt i en verden, der stadigvæk var styret af mænd.

Et pift af franske attitude collageMen hvad er den franske stil? Hvad er det, der gør, at man taler om den franske attitude og elegance… Og hvordan kan man tilføje et pift af det i sin garderobe?

Den franske stil tror jeg hænger meget sammen med, at man vælger at gå i noget tidsløst tøj og accessories. En klassisk nederdel, for eksempel en pencil skirt, den lille sorte cocktailkjole, nogle ”escarpin” sko à la Louboutin, en klassisk taske, en skjorte, en trench coat eller en herreblazer à la Yves Saint Laurent… Man skal i hvert fald dyrke en ”klassisk” stil men et pift af noget råt, sexet og feminint. Men mere end det, så tror jeg, at det har meget med attitude og livsstil at gøre.

Den franske kvinde, der er blevet mor og har måske født tre børn, vil stadigvæk gå op i sit udseende og det tøj, hun går i. Hun er mor, men også kvinde. Hun vil bruge pengene på tøjet, også når hun lige har født… Hun vil ikke nødvendigvis få en afslappet stil, bare fordi det er mere praktisk. Måske hænger det også sammen med, at barsel ikke varer så længe i Frankrig, og kvinder skal tilbage til deres job allerede efter 3 måneders barsel – i bedste fald 5. Og tit er der en klassisk dress code på arbejdspladsen. Derfor skal de gå i høje hæle, jakkesæt, eller ”pænt” tøj næsten med det samme.

Her kommer 5 billeder af nogle franske kvinder, som jeg synes, har fransk stil og attitude. De er et forbillede for mig med hensyn til feminitet samt naturlig og tidsløs skønhed.

Sophie Marceau, skuespillerinde og model for Chaumet 

fransk-attitude-1

Charlotte Gainsbourg, skuespillerinde, model og sangerinde

fransk-attitude-2

 Vanessa Paradis, sangerinde, skuespillerinde, model for Chanel og tidligere gift med Johnny Deep

fransk-attitude-3

Laetitia Casta, model og skuespillerinde. Senest model til H&M lingeri kampagne

 fransk-attidude-4

Juliette Binoche, skuespillerinde og ansigt til Lancôme

fransk-attitude-5

Hvad betyder påklædning og stil for dig? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Micheles egen hjemmeside her.

Om Michele Christensen

Michele er stilkonsulent og personlig shopper. Hun er uddannet cand. merc., tøjdesigner fra SupdeMode i Lyon og stylecoach fra Stylewise Academy. Hun er franskmand men har boet i DK siden 1998 og bor i dag i Århus med sin kæreste og to børn.

Skriv en kommentar...

*