Snart sommerferie: Pak kufferten rigtigt når du rejser

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For nogle er det at pakke en del af ferieglæden, men for de fleste – og specielt for os kvinder – er det stressende at skulle pakke tøj, toiletsager og andre fornødenheder til ferie ned i en kuffert!

Kender du det?! Du tager alt for meget tøj med, du aldrig bruger på ferie, og alligevel mangler/savner du noget, du glemte hjemme!!

Jo, det er et kunst at pakke kufferten rigtigt! Jeg vil give jer et par gode tips, som jeg selv kommer til at bruge om 2 uger, når jeg skal køre med min familie til den franske vestkyst. Og jeg viser dig også nogle af de ‘key items’, jeg tager med i min kuffert og fortæller dig om, hvorfor jeg gør det.

1)    Hvilken ferieform?

Husk på hvilken ferieform, der er tale om, så du kan klare dig med mindst mulig bagage. Storbyferien kræver en lidt anden feriegarderobe end fx badeferien og vandreferien.

2)    Gode generelle tips til kuffert og pakning

 • Hvis du skal med flyet: Anskaf en let kuffert og brug bagage-kiloene på bagage.
 • Begræns tøjmængden og pak tøj, der let kan kombineres på kryds og tværs.
 • En ekstra taske er god at have med i bagagen til at transportere evt. indkøb hjem i.
 • Husk at medbringe sko/sandaler, der er gode at gå i og kan tåle at blive beskidte, da skoene slides ekstra meget på ferien. Tag ikke kun dine nye fine Louboutin med.
 • Tag kun et stk. overtøj med (jeg tager typisk min læderjakke), og hav den med på selve rejsen.
 • Når jeg tager flyet (og jeg rejser en del!), har jeg altid lidt til at skifte med i min håndbagage (ekstra top, et par strømper, ekstra par trusser), da jeg mange gange har oplevet, at min bagage blev en eller to dag(e) forsinket, og i værste fald, at den aldrig kom!

3)    Hvad jeg pakker og hvorfor!

For det første lægger jeg altid mit tøj frem på gulvet, inden jeg lægger det i kufferten. Jeg kan på denne måde danne mig et overblik over det tøj, jeg tager med, samt ”lave nogle sæt” klar i forvejen. Hvis du virkelig går op i det, kan du tage et billede af de forskellige tøjkombinationer, du har lavet, så du hurtigt kan komme tilbage til dem, når du er ankommet.

På billederne kan du se et lille udvalg af det tøj, jeg skal have med på badeferie. Mix and match er kodeordene. Ferie kommer til at være mest afslappet med familie og venner, og jeg vil gerne have noget nemt og behageligt med samt ”lidt smart” – specielt om aftenen, når vi spiser ude.

Her er, hvad jeg har med:

 • Et par ”boy friend” jeans fra HM – gode at have med til hverdag. Kan bruges til alt muligt
 • Strandkjole fra Lacoste
 • Bikini fra Mads Nørgaard
 • Klipklapper fra Havaianas
 • Shorts fra Lee og fra &other stories
 • Sort sommerkjole fra &other stories
 • Kort jakke til de friske aftener fra 10 feet
 • Masse af t-shirts og tank tops (viser kun et lille udvalg her, men tager en hel masse med i forskellige farver, kvaliteter og pasformer). Her fra woodwood, Maison Scotch og Mad Nørgaard
 • Mine smukke blå sandaler – flotte og nemme at gå i – fra Zadig&Voltaire
 • Boho chic taske
 • Andre accessories: Et bælte, smykker – favorit armbånd fra Hippanema, Iphone holder –samt solbriller – dog ingen ur, det er jo ferie!

Alt jeg har valgt kan bruges på kryds og tværs!

Mangler at pakke en lille sømandstrøje til de friske aftener, regnfrakke samt et par “espadrillos” og mine superga sneakers, som jeg rejser med… lidt flere smykker, hårspande købt iden franske webshop MERCI MERCI, en hat, som jeg ikke har købt endnu, en strandtaske og min natkjole.

Og sidst, men ikke mindst, mine hud produkter og lidt makeup – men ikke for meget, det er jo ferie. Solcreme til hele familien, selvbruner fra Lierac, Nuxe teinted creme samt Nuxe, after sun, body scrub fra Le petit Marseillais og fugtmask fra Rodial, shampoo og balsam fra Klorane samt olie til håret fra marocannoil (ikke vist på billedet). Resten køber jeg på ferien i Frankrig!

  feriebillede5

Bon voyage et bonnes vacances!

Hvilke overvejelser gør du dig, når du pakker til ferien? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Micheles egen hjemmeside her.

Om Michele Christensen

Michele er stilkonsulent og personlig shopper. Hun er uddannet cand. merc., tøjdesigner fra SupdeMode i Lyon og stylecoach fra Stylewise Academy. Hun er franskmand men har boet i DK siden 1998 og bor i dag i Århus med sin kæreste og to børn.

Trackbacks

 1. ガガミラノ 時計 2014

  Snart sommerferie: Pak kufferten rigtigt når du rejser | For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes

Skriv en kommentar...

*