Hvad er den vigtigste rolle i dit liv?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg har, som alle andre kvinder, en masse roller i mit liv. Jeg er datter, søster, hustru, kollega, veninde, coach mv. Men først og fremmest er jeg MOR! Jeg er mor til to helt fantastiske drenge.

Der er ingen af de andre roller, der fylder så meget i mit liv, som rollen som mor. Ingen af de andre roller, der har vendt op og ned på mit liv på samme måde, som rollen som mor.

Det er jo helt fantastisk, helt ekstremt og vildt hårdt. At finde sig selv i den nye rolle som mor, det kan tage sin tid. Det er en skøn rolle. Aldrig før har jeg lært så meget om mig selv på så kort tid, som efter jeg er blevet mor.

Børn er en gave, men HOLD DA OP! Hvor er de også en udfordring nogen gange. For at jeg fungerer bedst i rollen som mor, er det alfa omega at jeg har det godt med mig selv. Jeg skal hvile i mig selv og være i balance. For når jeg er det, så kan jeg være en rummelig, nærværende og kærlig mor, og det er lige præsis den slags mor, jeg gerne vil være.

Så rollen som mor er uden tvivl den vigtigste rolle i mit liv. Den allervigtigste rolle er dog at være mig!

  • For når jeg bare er mig, så kan jeg være fri af forventninger og krav.
  • Når jeg bare er mig, kan jeg slappe af og lade op.
  • Når jeg bare er mig, kan jeg være tro mod mig selv og min egen person.
  • Når jeg bare er mig, føler jeg mig fri og glad.
  • Når jeg bare er mig, tør jeg sætte mig selv på en førsteplads i mit liv.

Så hvorfor er det så vigtigt for mig ”bare at være mig”? Fordi det giver mig overskud til alle de andre roller, der er vigtige for mig, ikke mindst rollen som mor.

Du skal turde at være en vinder

VinderSå hvordan sørger du for bare at være dig selv? Først og fremmest er det vigtigt, at du beslutter dig for, at du vil indtage førstepladsen i dit eget liv. Forestil dig et vinderpodie. Hvem står lige nu øverst på førstepladsen i dit liv? Er det dit arbejde, din mand, dine børn eller er det dig selv. Hvis du skal have overskud til alle dine roller, er det vigtigt at du sætter dig selv på førstepladsen og bruger tid på bare at være dig.

”Jamen hvordan? ” spøger du måske. Det handler ganske enkelt om at du træffer beslutningen om, at du er den vigtigste i dit liv, og at du fremover vil sætte dig selv øverst på vinderpodiet. For rollen som dig er der ingen andre, der kan spille bedre end dig, og dermed er der heller ingen andre end dig, der bedre ved, hvad du har brug for, for at du kan spille alle de andre roller i dit liv bedste muligt.

Hvis du har meget modstand på at se dig selv øverst på vinderpodiet, kan det være en god idé at få hjælp fra en coach, psykolog eller terapeut til at få kigget på hvad det er der forhindrer dig i at indtage den vigtigste rolle i dit liv, nemlig rollen som dig.

Hvad er den vigtigste rolle i dit liv? Indtager du førstepladsen i dit eget liv? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Marias egen hjemmeside her.

Om Maria Gammelgaard

Maria er life- og stresscoach og har startet firmaet KABALEN – et liv i balance, som fokuserer på at hjælpe dig til at få dit livs kabale til at gå op. Bosat langt ude på landet i nærheden af Billund sammen med en skøn mand og 2 dejlige drenge på 6 og 8 år.

Skriv en kommentar...

*