Hvorfor er det altid MIG, der skal rydde op??!!!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

”Hvorfor kan manden ikke hjælpe ? Eller børnene?”

I rigtig mange familier er det (desværre) sådan, at det med oprydning er en kvindeopgave. Måske er det fordi, vi er bedre til det, og fordi ingen andre kan gøre det halvt så godt som os? Eller også er det sådan, de andre i familien TROR det hænger sammen, så de tør ikke forsøge sig med opgaven?

Det, man skal huske på, er, at hvad der er rod for den ene, ikke nødvendigvis er rod for den anden, og vores tolerancetærskel, med hensyn til rod og orden, er tit meget forskellig….

Derfor er det vigtigt, at man taler sammen om, hvilke forventninger man har til hinanden, når det gælder oprydning i hjemmet. Hvilke ting man synes roder i ens hjem, hvordan og hvor tit man hver især kunne tænke sig at der blev ryddet op osv.

Så skal man finde nogle kompromiser og lave nogle aftaler, som alle kan leve med, og som kan passe ind i jeres familie. Man skal også inddrage børnene, vel og mærke på et plan, der passer til deres alder.

Når man så går i gang med at føre ens nye aftaler ud i livet, er der en vigtig ting, vi kvinder skal huske:

Ikke at brokke, surmule eller flippe ud, når de andre ikke har gjort det, lige som du havde forestillet dig, at det skulle gøres!

For hvis du falder i den fælde, har du allerede svaret på mit første spørgsmål: ”Hvorfor er det altid mig, der skal rydde op?”, og så kan du risikere, at det er din opgave for evigt og altid …

Held og lykke med oprydningen!

Står du også for hovedparten af oprydningen hjemme hos jer? Skriv meget gerne en kommentar…

 Besøg Christines egen hjemmeside her.

Om Christine Larseng Bang

Christine er indehaver af firmaet Oprydningsspecialisten, der tilbyder professionel hjælp til oprydning både hos private og i firmaer, samt kurser og workshops, hvor man kan lære at rydde op. Privat er Christine gift og mor til 2 børn på 10 og 13 år.

Skriv en kommentar...

*