Do shoes have a story?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Kan tøj, sko og tasker have en historie? Jeg fortæller altid mine kunder, at tøj er neutralt, at det KUN er tøj… Det er jo os – kvinder som mænd (dog typisk mere kvinder end mænd) – der lægger følelser og minder i det.

Kender I det? Man har en kjole, der har hængt i skabet i mere end 20 år, bare fordi man forbinder den med den dag, man var til en fest, eller dengang man var ung og dansede hele natten og havde det sjovt og dejligt!

Jeg lægger selv mange følelser i mit tøj! Tøj og sko kan fremkalde gode ligesom mindre gode minder og følelser. I dag skulle jeg til et møde hos en modevirksomhed, og jeg fandt disse sko frem og tog dem på. De er mere end 10 år gammel, og jeg går ikke så tit i dem – ikke fordi jeg ikke vil, men mest fordi de har ret høje hæle og er lidt ”fine” i det… dvs. måske ikke så praktiske, når man skal ind og ud af bilen, løbe efter to børn, handle ind osv. Det vigtigste for mig er, at jeg altid er glad for at kigge på dem i mit klædeskab, og hver gang jeg finder dem frem og går i dem, fremkaldes der nogle dejlige minder fra den tid jeg rejste meget til USA i forbindelse med mit arbejde som underviser og projektkoordinator hos en dansk IT medie virksomhed.

Aldo

I dag vil jeg fortælle Jer, om hvad disse sko gør ved mig! Jeg fandt dem i en Aldo butik i Los Angeles. De minder mig om en tid, hvor jeg var stærk, ung, fyldt af ambitioner… ja nærmest frygtløs på en måde! Jeg var nogle gange væk fra Danmark i flere uger, og fik lov til at opleve en hel masse i mine weekender – når jeg da ikke arbejdede de ”obligatoriske” 12 timer om dagen hos nogle store aviser og mediehuse J; Hollywood, Miami, Chicago, sushi bars, bio, shopping osv. – helt alene, fri, uden forpligtelser!

Hver gang jeg vil få det selvværd tilbage og den følelse, at jeg er stadigvæk er en stærk ung kvinde, der tror hun ejer verdenen, tager jeg dem på! Og pudsigt nok fik jeg i dag en aftale i lommen, da jeg var til møde, samt en kompliment fra direktøren rettet direkte mod mine sko, som han syntes var flotte til mig J.

Hvad med dig – hvad er den bedste følelse og/eller minde, som du får fra noget i dit klædeskab? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Micheles egen hjemmeside her.

Om Michele Christensen

Michele er stilkonsulent og personlig shopper. Hun er uddannet cand. merc., tøjdesigner fra SupdeMode i Lyon og stylecoach fra Stylewise Academy. Hun er franskmand men har boet i DK siden 1998 og bor i dag i Århus med sin kæreste og to børn.

Skriv en kommentar...

*