Klar-professionel garderobe-parat?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Så er du i fuld gang igen efter sommerferien, fuldt opladet og fuld af nye og kreative ideer, med styr på din kalender og alle dine projekter… Men er der også styr på din professionelle garderobe ?    

Eller står du foran dit garderobeskab hver morgen og ser fortvivlet på alt dit tøj. Du har ”ikke noget at tage på” til trods for, at skabet er fyldt op med tøj… Og det du kigger på har alt sammen den forkert farve, størrelse, længde e.l.

Det er både dyrt og dumt med fejlkøb, men det sker for os alle sammen fra tid til anden. Det, der er endnu dummere er, at beholde det i skabet… Det tager plads for evt. nyt tøj og minder dig om dengang du var 5 kg. lettere, eller maven var lidt strammere… Det er også en tidsrøver, når du bruger tid på at prøve 10 nye outfits hver morgen…

Hvis dit garderobeskab trænger til et grundigt eftersyn, kan du bruge følgende handleplan:

  • Sæt et par timer af på et tidspunkt, hvor du ved, du kan fokusere 100 pct. på projektet, dvs. mobilen på lydløs, og send gerne mand  og børn ud af værelset.
  • Start med at tømme ALT ud af skabet, og sorter det i 3 foreløbige bunker på din seng: En bunke for det, som du helt sikkert vil beholde, en bunke for det du helt sikkert IKKE vil beholde, og en bunke for det, du er i tvivl om, du vil beholde.
  • Vask skabet grundigt af, og tør efter med et rent viskestykke.
  • Læg en plan for, hvordan dit tøj skal opbevares i skabet. Man kan fx vælge at have en hylde til t-shirts, en hylde til bukser osv., eller man kan vælge, at alt tøjet skal hænge på bøjler sæt-vis. Vælg det, der passer til dig og din hverdag.
  • Start med den bunke, som du helt sikkert vil beholde. Kig på det med kritiske øjne og stil dig selv følgende spørgsmål: Er det noget, du bruger, eller kan du ikke huske sidst, du havde det på? Ser det stadig pænt ud, eller har det ændret farve og facon efter mange ture i vaskemaskinen? Passer det til dig både størrelsesmæssigt og stilmæssigt, eller hører det til et andet årti?Hvis du stadig gerne vil beholde det, kan du nu lægge/hænge det på plads i skabet. Hvis du har ændret mening, skal det lægges over i en af de andre bunker.
  • Den næste bunke du skal se på, er det tøj, som du er i tvivl om, du vil beholde. Stil dig selv de samme spørgsmål som ved den forrige bunke, og alt efter hvad svaret bliver, skal det enten ind i skabet eller over i bunken med tøj som du IKKE skal beholde.
  • Den sidste bunke er tøjet, som du i første omgang besluttet dig for IKKE at beholde, og her er det vigtigt at holde sig til sin første indskydelse og ikke få kolde fødder… Det eneste, du skal her, er at se på, hvad der skal til genbrug/gives væk, og hvad der skal på forbrændingen.
  • Kig på det tøj, du nu har i dit klædeskab, og lav en plan for, hvad der kan bruges sammen med hvad. Sammensæt gerne ”antræk”, hvis det gør det nemmere for dig. Tænk over, hvad du evt. mangler for at det kan blive til et ”antræk”, og skriv det på en lille seddel, som du kan have i tasken til næste gang du går på shopping.

Husk at vedligeholde dit nye system jævnligt. En god idé er at benytte sig af at årstiderne, og derfor skifter garderoben også to gange årligt.

Hvornår har du sidst ryddet helt op i  din garderobe? Skriv meget gerne en kommentar…

Om Christine Larseng Bang

Christine er indehaver af firmaet Oprydningsspecialisten, der tilbyder professionel hjælp til oprydning både hos private og i firmaer, samt kurser og workshops, hvor man kan lære at rydde op. Privat er Christine gift og mor til 2 børn på 10 og 13 år.

Skriv en kommentar...

*