Kom ud af mellemtilfredshedens kløer!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg er vild med Sofia Mannings definition på mellemtilfredshed:

 At være ‘mellemtilfreds’ er smertefuldt på en indirekte måde – som en underliggende melankolsk grundtone.

Som mellemtilfreds er du nemlig klar over, at noget ikke er, som det skal være, men ofte uden helt at vide, hvad det er.

Udmattet træmandJeg kender følelsen af mellemtilfredshed. Jeg kender smerten, frustrationen, magtesløsheden. Jeg har nemlig været der. Jeg havde en følelse af, at det var livet, der levede mig, og ikke mig, der levede livet.

Jeg havde det hele: Hus, mand, børn, bil, campingvogn, job mv..

Og alligevel følte jeg ikke, at jeg havde styr på noget. Jeg var ikke så’en rigtigt glad. Selvfølgelig var der gode dage, hvor alting flaskede sig eller hvor der var fest. Men generelt føltes mit liv som en grå masse uden særligt meget mening.

Og mine drømme – de var meget langt væk, de var uopnåelige, for jeg havde hverken tid, råd eller energi til at gøre noget for at nå dem. Og i øvrigt havde jeg jo også to små børn, og de kommer jo i første række, ikke?

Jeg kunne virkelig ikke se mig ud af det: ”Var det virkelig sådan, livet skulle være?” Det var ihvertfald ikke sådan, jeg havde forestillet mig det! Men grundet min følelse af at være handlingslammet, og frygten for hvad der kunne ske, hvis jeg sagde STOP, fortsatte jeg på samme måde. Indtil den dag hvor jeg ikke kunne mere. Mellemtilfredsheden drev mig ud i stress!

Det var på en måde et wake-up-call for mig, og min mission blev, at det ikke skulle ske igen. Jeg har været nødt til at slå op med mellemtilfredsheden og erkende, at prisen for nogle gange at have det rigtigt godt – at være svævende – er, at man nogle gange også dykker helt ned… Men det er OK, for hellere det end aldrig at være rigtigt glad.

Så jeg har truffet et valg, jeg er sprunget ud, hvor jeg måske ikke kan bunde, og det er hårdt, barskt og fuldt af liv.

Men inden jeg var i stand til at gøre det, var jeg nødt til at have styr på mig selv:

  • Hvem er jeg?
  • Hvad er mine grundlæggende værdier?
  • Hvad er jeg værd?
  • Hvilke forhindringer har jeg for at udleve mine drømme?

Men det kunne jeg ikke gøre selv, jeg havde jo prøvet i flere år. Jeg var nødt til at have hjælp udefra. Jeg har brugt både coaches og psykologer, og det har taget tid, men det har været det værd. Jeg kan i dag oprigtigt sige, at jeg ikke længere er mellemtilfreds. Jeg er heller ikke altid glad, lykkelig og rummelig, men jeg ved, hvad jeg vil og gør mit bedste for at udleve mine drømme – og det gør altså bare livet meget sjovere.

Er du – eller har du været – fanget af mellemtilfredshedens kløer? Hvordan påvirkede det dig? Hvad gjorde du for at komme videre? Skriv meget gerne en kommentar…

Om Maria Gammelgaard

Maria er life- og stresscoach og har startet firmaet KABALEN – et liv i balance, som fokuserer på at hjælpe dig til at få dit livs kabale til at gå op. Bosat langt ude på landet i nærheden af Billund sammen med en skøn mand og 2 dejlige drenge på 6 og 8 år.

Kommentarer

  1. Thanks for finally writing about >Kom ud af mellemtilfredshedens kløer!| For kvinder
    med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes <Liked it!

Skriv en kommentar...

*