Få styr på dit hjemmekontor!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Arbejder du hjemmefra, enten på heltid eller deltid? Det kan være fantastisk! Du får en masse fra hånden, er fokuseret og meget mere effektiv… og måske når du også at få styr på vasketøjet samtidig. 

Det kan også være mindre fantastisk… Hvis dit hjemmekontor er ved at overtage dit hjem, der er papirer og brochurer i hele huset, og du har svært ved at få plads til din familie ved spisebordet…

Ofte er det med hjemmekontoret ikke så planlagt. Du havde måske regnet med, at alt, du havde brug for i dit arbejde, var din computer, og lige pludselig står du med en masse ting, som du ikke har planlagt plads til at opbevare…Og hvad gør man så?

Jooo, man starter lidt forfra med planlægningen af sit hjemmekontor:

 • Tænk igennem hvilke ting, du har brug for i din dagligdag (bøger, artikler, brochurer, fakturaer, kontorartikler osv.)
 • Planlæg opbevaring til alle de ting, du har brug for (skabe, reoler, kasser osv.)
 • Planlæg hvor i boligen, du har plads til alt dette, hvor du har det mest behageligt, og hvor det generer resten af familien mindst muligt.

Noget af det, du skal tage i betragtning i din planlægning, er:

 • Er det et fuldtids- eller deltidskontor? Deltidskontor kræver tit mindre plads til opbevaring.
 • Har du et job, der kræver meget plads til opbevaring?  Nogle erhverv kræver groft sagt bare computer og telefon, mens andre kræver mere plads til opbevaring af mapper, bøger osv.
 • Har du brug for at tage ud til møder med kunder eller forretningsforbindelser? Og skal du have dit “kontor” med, når du tager ud? Så har du måske brug for, at dit kontor “bor” i tasker eller kufferter, der er nemme at tage med, når du tager ud.
 • Har du brug for at kunne modtage kunder eller forretningsforbindelser i hjemmet? Så skal dit kontor måske være indrettet til det formål, fx med en ekstra stol til gæster ved dit skrivebord.
 • Overvejer du på et tidspunkt ansætte hjælp i dit firma, som også skal benytte dit hjemmekontor? Så skal du måske tage det med i planlægningen allerede nu ved fx at købe et skrivebord, der er stort nok til to kontorstole.

Når du er igennem alle dine overvejelser og din planlægningsfase, skal du i gang med det faktiske oprydningsarbejde:

 • Sorter i alle dine papirer, bøger, pjecer, fagartikler, fakturaer, kvitteringer osv.
 • Smid alt det ud, du er færdig med – fx papirer med information om et emne, du allerede ved alt om, gamle brochurer, gamle kvitteringer og kontoudskrifter, papirer med noter eller brainstorms på projekter, der er afsluttet.
 • Find opbevaring til de ting, du skal beholde, i form af mapper, kasser, tidsskriftsamlere e.l.
 • Skab systemer for fx indgående post, udgående post osv. i form af en brevbakke e.l.

Når du er nået hertil, har du fået styr på dit hjemmekontor, og du er klar til at arbejde effektivt og fokuseret – både med dit firma og dit vasketøj! God fornøjelse med oprydningen.

Har du et hjemmekontor? Hvilke overvejelser har du gjort dig? skriv gerne en kommentar…

Om Christine Larseng Bang

Christine er indehaver af firmaet Oprydningsspecialisten, der tilbyder professionel hjælp til oprydning både hos private og i firmaer, samt kurser og workshops, hvor man kan lære at rydde op. Privat er Christine gift og mor til 2 børn på 10 og 13 år.

Kommentarer

 1. Hej Christine,

  Du har helt ret. Jeg har selv prøvet det med at arbejde hjemmefra og det har det nemlig med at gribe om sig. Men man kan komme langt med lidt omtanke og god planlægning og så ellers noget god/ordentlig opbevaring. 🙂

Skriv en kommentar...

*