Hvor stor er din timeløn?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Svarer din timeløn egentlig til det arbejde, du udfører? Er din timeløn til at leve af? Leve godt af? Og hvad når du bliver gammel? Dækker din løn dine udgifter?

Her er lidt inspiration til både dig, der er selvstændig og dig, der er ansat.

Iværksætter / Selvstændig:

Når jeg sætter spørgsmålstegn ved din timeløn som iværksætter eller selvstændig, ved jeg godt, at der lægges rigtig mange timer i virksomheden, inden pengene begynder at strømme ind på kontoen. Det er selvfølgelig lidt af en provokation at stille dig dette spørgsmål, men det er kærligt ment. Har du lagt en plan for, hvornår du skal tjene ”kassen” i din virksomhed?

Jeg vil gerne stille dig endnu et spørgsmål:

Hvad skal du som minimum tjene for at leve?

Her tænker jeg både på faste udgifter og private omkostninger til bolig, bil, tøj, mad etc. Det skal du så lægge sammen med de omkostninger, du har i din virksomhed.

Hvad kom du frem til?

Balancerer det? Er det godt? Overskud er endnu bedre. Underskud er skidt.

Hvor kan du nemmest hente de penge, du mangler?

Er det svært at gennemskue indtægter, udgifter og budgetter – så er der hjælp at hente:

  1. Hyr en bogholder, der kan hjælpe dig. Tillad dig her at være lidt kræsen. Find en, der forstår dig og lytter til dig.
  2. Din bank har rådgivere siddende til det samme – de er gratis (men vid, at de også er sælgere og vægter bankens interesser højere end dine)
  3. Du kan surfe rundt på nettet og finde gode råd og vejledning.

Til dig der er ansat:

Får du den timeløn, du er værd? Hvis ikke – så tag fat i chefen, bed om et møde og spørg, hvad der skal til for at du kan komme til at tjene flere penge/opnå højere timeløn. Her nogle råd og ideer, du kan tage fat på:

  1. Det kan være mere uddannelse/kurser (få virksomheden til at betale – det er jo i deres interesse)
  2. Måske du skal kigge på dine opgaver – der er opgaver, der er flere penge i end andre
  3. Overvej, om du bruger for meget tid på at ‘være mor’ for de andre – lige rydde op efter frokosten, kommer lidt for ofte med hjemmebagt kage, lave kaffe til møderne, rydde op ude ved printeren, det er dig der står for gave eller kaffekassen osv. (hvor høj er timelønnen for disse opgaver?)
  4. Sæt dig ned og prioriter dine arbejdsopgaver – hvilke er vigtigst og hvilke kan vente. Her skal du tænke strategisk – hvilke opgaver har du, der er vigtige at lave for chefen? Opgaver, der skal med til møder (du kan overveje at få chefen med på, at det er dig selv, der fremlægger). Hvis du er i tvivl om, hvilke opgaver, der giver penge – så kig på, hvad dine mandlige kollegaer prioriterer .
  5. Du kan også få dig en mentor.
  6. Sørg for at netværke i og uden for den virksomhed, du er ansat i.
  7. Vær proaktiv og fremlæg gode ideer for chefen (det kan chefer godt lide), men de skal være velovervejede og gerne skrevet ned (i kort form).

Kort sagt – vil du have højere timeløn er du nødt til at brande dig selv. Du skal være synlig, initiativrig (her tænker jeg ikke at arrangere julefrokosten) og kreativ.

Jeg går ind for: Højere timeløn til kvinder….

Go for it! Få styr på cashflowet!

Har du styr på dit cashflow? Får du den løn, du er værd? Skriv meget gerne en kommentar… 

Om Jette Martine Beck

Jette er merkonom i regnskab og har mere end 25 års erfaring med regnskab og økonomi. I sit firma, Beck Regnskab, hjælper hun iværksættere og små & mellemstore virksomheder til at få styr på cashflowet og optimering af økonomien.

Skriv en kommentar...

*