Skal man købe dyrt tøj for at se godt ud?!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Skal man købe dyrt tøj for at se godt ud?!

Svaret er: NEJ!

Kan man være stilfuld uden at gå i dyre tøjmærker?

JA, bestemt!

Mange tror, at jeg, som stilrådgiver, anbefaler mine kunder at købe noget dyrt tøj og tilbehør for at se godt ud. Men det gør jeg ikke. Mange tror, at det bliver dyrt at få stil. Men det behøver det ikke at blive.

Når jeg laver en shopping-liste med en kunde, eller tager på shopping tur med en, beder jeg altid vedkommende om at definere et budget i forvejen. Jeg tager også hensyn til, hvem min kunde er: Er det en, der har råd og lyst til at købe dyre tøjmærker? Er det en, der går op i kvalitet frem for kvantitet? En, der mikser dyre tøjmærker med nogle billigere? Osv….

Uanset hvad synes jeg, at god stil og personlighed intet har at gøre med, hvor dyrt tøj man har på! Det blev jeg for eksempel bekræftet i, da jeg for et par uger siden var i Rom og så den ene flotte pige efter den anden gå på gaden… Husker jeg dem, fordi de havde dyrt tøj på? Eller fordi jeg blev inspireret af deres udseende, personlighed, stil og energi? Ja, du kender svaret!

På den anden side, hvorfor bliver jeg – som mange af os – tit tiltrukket af noget dyrt tøj, smykker, sko, tasker osv.? Tit hænger det sammen med, at det er lavet i en lækker kvalitet, der holder ved tiden, at pasformer er gode, og at designet er mere udviklet. Derfor! Der er noget med en tidsløs skønhed omkring det. Tit kan man trods alt se forskel mellem for eksempel et dyrt ur eller en dyr taske og noget, man har købt fra nogle billige mærker.

Med alderen er jeg selv begyndt (jo jo, jeg nærmer mig de 40) at købe noget, der er ok dyrt men færre ting, som jeg altid kan bruge i min garderobe: En flot pels, en lidt dyrere taske, en skind jakke, en lækker cardigan i kashmir osv… Mit tøjbudget om måneden er ca. 1.500 kr.

Men jeg blander også med nogle ”sæson styles”, som jeg kalder dem. De følger modetrends, og de koster ikke ret mange penge. Dem kan jeg altid sælge videre eller give til genbrug, når de ikke er så pæne mere eller trendy…

Jeg vil understrege, at jeg ikke selv ejer tøj, tasker eller sko fra dyre mærker som Chanel, Dior, Gucci, Balenciaga eller Louis Vuitton. Jeg har aldrig shoppet på net-à-porter. Jeg har ikke råd til det, men jeg er overbevist om, at selvom jeg havde, ville jeg ikke gøre det. Jeg ville måske købe en fin taske og et par dyre sko, men helt ærligt, så kan jeg ikke se forskel på en nederdel til 5.000 kr og en til 1.500 kr.

Jeg beundrer det arbejde, der er lagt i sådan nogle dyre styles, jeg kigger på dem, jeg drømmer om dem, men det er ikke vigtigt for mig at eje dem. Jeg ser det mere som kunst, altså noget smukt, ligesom en designerstol eller en flot bil. Jeg synes selv, at jeg ligeså god kan se super godt ud i en skjorte fra Vila, et par bukser fra H&M, eller et par sko fra Zara, og at det er sjovere, når man blander gamle ting med nye ting, dyrt som billigt!

Hvad er din holdning til det? Hvad er den dyreste ting, du ejer, og hvorfor? Skriv meget gerne en kommentar…

Om Michele Christensen

Michele er stilkonsulent og personlig shopper. Hun er uddannet cand. merc., tøjdesigner fra SupdeMode i Lyon og stylecoach fra Stylewise Academy. Hun er franskmand men har boet i DK siden 1998 og bor i dag i Århus med sin kæreste og to børn.

Kommentarer

  1. Anne skriver:

    Selvfølgelig er dyrt tøj ikke noget must. Jeg er dog selv ret vild med ting, der ser pæne og færdige ud, så derfor har jeg nok også hang til mærkevarer – men køber dem ofte på udsalg, og så mixer jeg gerne med high street mærkerne.

    Jeg er blevet rigtig glad for Noa Noas webshop, http://www.noanoa.com, fordi jeg synes de laver nogle fine ting til helt ok priser, og så kan jeg mixe med lækre støvler, en dyr taske eller noget andet. Jeg kan godt lide, at de bruger ren uld og silke; det er dét, der gør, at jeg oplever deres produkter som rigtig gode til prisen.

Skriv en kommentar...

*