Er investeringer kun for mænd?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For nogle år siden meldte jeg mig ind i Dansk Aktionærforening. Min store drøm havde i mange år været at investere i aktier.

Følte mig lidt på dybt vand. Et er jo at vide en masse om virksomhedsøkonomi og arbejde med det hver dag. Men at investere var et stort spring for mig.

Jeg deltog i et kursus gennem Dansk Aktionærforening; tænkte at jeg måtte vide en masse om, hvordan jeg skulle gøre.

Jeg mødte op til kurset, vi var vel omkring 20 personer – men kun to kvinder. Det er altså ikke de kurser, der tiltrækker flest af mit køn. Undervisningen gik i gang, og den rare mand, der stod for undervisningen, havde lavet investeringer i mange år og havde en aktieportefølge på flere millioner. Millioner!! Dét fik mig til at gispe.

Det var ikke værd at investere mindre end 50.000 kroner, fik vi af vide. ”Suk”, tænke jeg – ”jeg kommer da aldrig i gang.” Det skulle være penge, jeg havde i overskud, og som jeg kunne tåle at tabe. Hmm.

Vi gennemgik flere virksomheders regnskaber, og diskussionen gik på, hvilke oplysninger, vi skulle være opmærksomme på, inden vi investerede vores penge.

Et par år efter kurset, besluttede jeg, at jeg ville blæse på, hvad jeg lærte på kurset.

Investerer selv min pension

Fik min pension overført til et depot i banken. Herefter gik jeg i gang med at købe aktier for alle pengene. Jeg kiggede på, hvordan aktiekurserne havde udviklet sig de sidste 5 år. (Inde på netbanken er der en funktion med grafer for hvert firma, så det er nemt at se udviklingen). Tænkte over, om der havde været noget ude i pressen, der talte for lukninger, store fyringsrunder etc.

Efter jeg begyndte at investere min pensionsordning selv, er den på de to år steget med 51 pct. Mit pension var ikke stor, men den vokser hurtigere, end hvis den havde stået i pensionsselskaberne. Omkostningerne er heller ikke så store. Det koster 29 kroner for hvert køb og salg. Ca. én gang om ugen er jeg inde og se, hvad der er sket med kurserne. Er der ikke drastiske fald, lader jeg dem blive stående.

Opsparing i aktier

I starten af året, besluttede jeg, at jeg ville lave en opsparing i aktier. Og ja – i strid med eksperterne – overfører jeg hver måned 1.000 kroner, som jeg investerer i aktier. Det er ikke store beløb (endnu), men min opsparing er vokset med 23 pct., og det ligger vist lidt over det, banken vil hoste op med på en opsparingskonto…

Konklusion

Min konklusion, det er ikke svært at investere, og det kræver ikke kæmpe store beløb. Det er bare at kaste sig ud i det og prøve det af.

Investering er ikke kun for mænd – vi kvinder kan også være med!

Har du erfaringer eller overvejelser i forhold til det at investere? Så del dem meget gerne i kommentarfeltet nedenfor…

Om Jette Martine Beck

Jette er merkonom i regnskab og har mere end 25 års erfaring med regnskab og økonomi. I sit firma, Beck Regnskab, hjælper hun iværksættere og små & mellemstore virksomheder til at få styr på cashflowet og optimering af økonomien.

Skriv en kommentar...

*