Sådan får du mere kant i hverdagen

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg var til et middagsselskab i går med syv skønne kvinder. Vi er alle nået ud over den fase, hvor vores børn er babyer.

Nogen af os har stadig halvsmå børn, andre har næsten voksne børn. Flere af kvinderne kunne nikke genkendende til oplevelsen af, at vi var blevet lidt kedeligere – og rigtig meget mere fornuftige – end da verden lå åben for os i slutningen af 20’erne.

Vores karrierer er lagt i faste rammer, og der er deadlines og lange arbejdsdage, der tager det meste af vores energi. Mange splatter ud foran fjernsynet, når det praktiske og lektielæsning med børnene er overstået. Det koster for meget på søndagssamværet med børnene at give slip og drikke sig til tømmermænd.

Jeg tror ikke tømmermænd og søndage med kvalme på sofaen er vejen frem. Jeg mener faktisk, der er rigtig mange andre måder vi kan give slip på i vores hverdag, hvor sideeffekten er mere glæde og overskud i stedet for dage, vi gerne ville spole forbi, fordi børn og tømmermænd bare er en rigtig dårlig cocktail.

Vi er alle udstyret med en evne for kreativitet, og den skal du have i gang, så du kan godt sige farvel til dit kedelige liv og goddag til en hverdag fuld af overraskelser og nye måder at gøre alting på.

Lav lister over alt muligt i din hverdag, der kan give dit liv mere kant!

En del af hemmeligheden ved at tænke kreativt er at blive ved med at tænke nye idéer, indtil der virkelig kommer noget anderledes og spændende op. Hvis du stopper dig selv inden du rigtig er kommet i gang, tænker du sikkert om dig selv, at du ikke er kreativ. Hvis du derimod bliver ved, også selvom du skal overvinde en barriere inde i dig selv, vil du opleve, at der kommer mere og mere.

Jo oftere du giver dig selv lov til at tænke kreativt, jo flere idéer vil du få, og når du gør det med emner for dit liv og dine dagligdagsaktiviteter, så er det både sjovt, mens du får idéerne, og når du fører dem ud i livet.

Her får du forslag til en masse områder, du kan tænke kreativt på. Men fortsæt til listen er fuld…

  • Lav en liste med 50 oplevelser, du kan foretage dig sammen med din kæreste. Husk de er gratis. Har du ingen kæreste, så gør det samme i forhold til veninderne. Bliv ved, til der står 50 ting på listen…
  • Lav en liste med 50 ting, du kan bruge en aften på hjemme, som ikke er at se TV
  • Lav en liste over 50 steder, du skal se, før du dør
  • 50 stillinger du kan indtage, samtidig med at du spiser
  • 50 pæne ting, du kan sige om din kæreste og/eller veninde
  • 50 ting du kan gøre for din kæreste (i eller uden for sengen)
  • 50 ting, der kan motivere dig i dit arbejde
  • 50 konversationsemner, du kan hive op af ærmet til en kedelig familiemiddag
  • 50 ting du elsker at spise
  • 50 ting du kan lege sammen med dine børn (eller andres).

Hvilken en af de 50 ting, der står på din liste, vil du gøre lige nu? Gør det nu. Det bliver sjovt.

Har du tidligere lavet kreative lister i stil med ovenstående, eller er det en helt ny tanke? Hvad tænker du om idéen? Del gerne dine erfaringer, overvejelser og tanker i kommentarfeltet nedenfor…

Om Eva Gøttrup

Eva Gøttrup hjælper kreative og innovative mennesker med at få succes med deres forretning. Ved at hjælpe dem med at finde deres fokus, organisere deres dag, og at komme ud med sig selv - se mere her. Eva er mor til to børn Isak på 7 år og Rajani på 4.

Skriv en kommentar...

*