- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Tegn din karrieredrøm og realisér den med Goal Mapping

Goal Map de to hjernehalvdeleAf Sophie Rosholm Simonsen

En helhedsorienteret tilgang til målsætning

Brian Mayne er verdenskendt for at have opfundet et målsætningsværktøj, som virker, fordi det er en helhedsorienteret tilgang til målsætning. I Brian Mayne’s Goal Mapping bliver der taget højde for dine drømme inden for alle livets sfærer samtidig med, at både din højre og venstre hjernehalvdel aktiveres i processen med at gøre dine drømme til konkrete mål og handle på dem.

”Brian is one of the best at helping people create a world-class blueprint for their life, not just goals but sustainable success. His Mapping Systems are a blast and really effective.” Anthony Robbins – writer, motivational trainer and coach.

Succes er et spørgsmål om fokus

Brians filosofi er – ligesom hans værktøj – simpelt: Succesfulde mennesker tænker mest på deres drømme. Mennesker, der ikke oplever succes, tænker mest på det, de frygter. Den kreative proces er den samme. Forskellen på succes og ikke-succes er fokus. Det handler om at skabe de rette betingelser for sig selv, så man tænker sine bedste tanker, føler sine bedste følelser, handler på bedste vis og dermed skaber det bedste liv for sig selv. Det hjælper Brian Mayne’s Goal Mapping med, hvis man arbejder med det og bruger det i sin hverdag.

“It is no exaggeration to say that the effects of this programme are life changing.” 
Brenda Sanders – Business Manager, Cable & Wireless Communications.

Goal Map standardbilledeMålsætning i 7 trin

Brian Mayne’s målsætningsproces foregår i 7 trin:

  1. Hvad drømmer du om at opnå?
  2. Udvælg dit hovedmål og 4 delmål
  3. Tegn dine mål med masser af farver
  4. Identificér hvorfor dine mål er vigtige for dig
  5. Beslut dig for hvornår dine mål skal være realiseret
  6. Hvilke handlinger kræver din målrealisering?
  7. Er der andre, der kan hjælpe dig på vejen?

Aktivér din personlige autopilot med billeder

Brian Mayne’s Goal Mapping er unikt i den forstand, at værktøjet kombinerer både ord og billeder, som hjælper med at aktivere hele hjernen, dvs. både den venstre, rationelle og logiske side af hjernen, der tænker i ord (”the management part of the brain”) og den højre, kreative og emotionelle side af hjernen, der tænker i billeder (”the leadership part of the brain”).

Goal Map female touchMed billederne af, hvad du ønsker at opnå, aktiverer du din underbevidsthed – din personlige autopilot – som hjælper dig med at realisere dine mål nemmere og hurtigere. Med ordene om, hvad du ønsker at opnå, aktiverer du din planlægger, som kan udtænke din konkrete handlingsplan. Når både ord og billeder er integreret i din målsætningsproces, har du den fulde kraft til at gøre dine drømme til konkrete mål og realisere dem.

Brian Mayne’s egen rejse

Brian Mayne er selv det bedste eksempel på, at hans værktøj virker. For 20 år siden var han gået konkurs med en gæld på 1 million pund, hans kone havde forladt ham, han var hjemløs og han kunne hverken læse eller skrive som følge af en opvækst hos en nomadefamilie med begrænset skolegang.

I dag er Brian en global foredragsholder og forfatter, der hjælper mennesker til at blive en bedre version af sig selv og leve et bedre liv. Goal Mapping anvendes både i virksomheder, i skoler, blandt elitesportsudøvere, læger og psykologer over hele verden. Indtil nu er værktøjet nået ud til ca. 2 millioner mennesker. Brians mål er at løfte 7 millioner liv med hans Goal Mapping, Life Mapping og Self Mapping værktøjer. Se mere på liftinternational.com [1].

Vendepunktet for Brian var, at der var én, der lærte ham om teknikkerne bag at vende udfordringer til muligheder og skabe et nyt liv. Hans liv ændrede sig radikalt som følge af de nye indsigter, og han besluttede sig for at give det videre, han selv havde modtaget på en måde, der var nem at implementere i en daglig praksis.

Han har fortalt, at han modtog visionen om Goal Mapping som et lyn fra en klar himmel en dag, han var i sin bil på vej hjem, og han vidste med det samme, at det var en gave, der var ham givet til at udbrede til millioner af mennesker i hele verden.  

“Goal Mapping has not only changed the way my people work but in many cases has changed the way they lived.”
David Nicholson – Head of Service, Siemens

At sidde desillusioneret på toppen af alle sine drømme

Jeg har store drømme og ambitioner med min karriere samtidig med, at jeg ønsker at have masser af tid med mine børn, min mand og mine venner og tid til at nære mig selv med ro, refleksion, selvomsorg og bevægelse. Jeg vil med andre ord være, gøre og have det hele! Kender du det?!

Nogle gange mister jeg troen på, at jeg kan realisere alt det, jeg drømmer om, og i mange år kunne jeg blive grebet af mismod og frustration i længere tid ad gangen, hvor jeg mistede min indre styrke og min handlekraft og bare sad oven på toppen af alle mine drømme, mens tårerne trillede ned ad mine kinder og energien fes ud af mig. Det har du måske også prøvet?

Sådan hjalp Goal Mapping mig ud af desillusionen 

Heldigvis havde jeg min Buddy, som var uundværlig i forhold til at se potentialet i enhver situation og som uophørligt heppede på mig fra sidelinjen, så jeg gav aldrig op. Men det var faktisk først, da jeg stødte på Brian Mayne’s Goal Mapping, at jeg fik et konkret værktøj og for alvor genvandt troen på, at mine vildeste drømme rent faktisk kan blive til virkelighed.

I dag kan jeg stadig miste troen fra tid til anden, men det varer kun kortvarigt, da jeg nu har værktøjer til hurtigt at komme op på hesten igen. Jeg har fået en neurokemisk forklaring på den uendelige kraft, der ligger i positiv tænkning, og jeg forstår, hvorfor og hvordan jeg skal aktivere både min venstre og højre hjernehalvdel.  Jeg bruger denne viden konkret sammen med min Goal Mapping både strategisk og taktisk i min planlægning og operationelt hver eneste dag. Sammen med min Buddy. Nu kan intet stoppe mig længere. Jeg ved, at jeg kan gøre mine vildeste drømme til virkelighed!

Jeg kan som Certificeret Goal Mapping Practitioner også vise dig, hvordan du kan bruge Goal Mapping til at realisere dine drømme. Jeg kommer til Brunch in Heels den 12. december [2] og holder et oplæg om Goal Mapping, så alle deltagerne går hjem med de nødvendige indsigter til at lave deres eget personlige Goal Map samt får tips & tricks til, hvordan de skal bruge det i hverdagen til at gøre deres drømme til virkelighed. Måske ses vi?

“Over the 20 years of being in the personal development business, I have seen many systems come and go. I had tried pretty much everything, yet when I discovered Goal Mapping I found something that made absolute sense. It was exciting, colourful, it pushed the boundaries. Goal Mapping is timeless. It doesn’t date. It works.”
Frances Tolton – Second Sight Training.

Du kan se Pia Nissen Tylaks helt nye interview med Brian Mayne her:

 

Læs artikel om Brian Mayne (fra februar 2013) i Berlingske Business her [3].

 

Nyt profilbillede - powermentor

Om Sophie Rosholm Simonsen

Sophie er specialist i at guide mennesker til meningsfulde målsætninger og specialtrænet i at facilitere læringsprocesser, der øger forandringsviljen og vedholdenheden i hverdagen både 1:1 i sin egenskab af Power Mentor [4] og i større grupper af makkerpar i virksomheden BuddyMovement [5], som hun har sammen med sin PartnerBuddy, Nanna Ødum Liebgen.

 

Klik her [2] for at læse mere om Brunch in Heels d. 12 december, hvor du får mulighed for at dykke dybere ned i Goal Mapping med Sophie som din guide.