Lyt til din indre stemme!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hvor er det bare vigtigt, at vi som forældre husker at lytte til vores indre stemme og gøre det for vores børn, der føles mest rigtigt.

lyt til din indre stemmeI denne uge har jeg været til kontrol på sygehuset med min ældste søn på 9 år.

Han var for ca. 2 år siden indlagt med nyrebækkenbetændelse et par gange og er siden blevet fulgt i børneafdelingen for at forebygge, at det sker igen.

Nu har vi så fået en ny læge på børneafdelingen. Hun er ret ung, engageret og fagligt dygtig. Det er tydeligt, at hun på forhånd har sat sig ind i min søns journal, og på forhånd har en idé til, hvorfor min søn fik nyrebækkenbetændelse, og hvad der skal til for at forebygge, at det sker igen.

Snupti vupti, inden jeg ser mig om, har hun fået bekræftet sin teori og ordineret medicin til min søn, som kan give ham bivirkninger i form af tynd mave, kvalme og mavesmerter. Jeg bliver SÅ træt, og mærker resten af dagen, at jeg bare er træt og trist ved tanken om, at jeg skal til at give min, ellers sunde og raske, søn medicin med så trælse bivirkninger.

Jeg går efterfølgende og tænker meget over, hvorfor jeg føler mig så ramt over dette. Indtil det går op for mig, at følgende generer mig:

  • Jeg synes ikke, at han er ordentligt undersøgt/udredt inden han skal have medicin, og der er gået halvandet år uden indlæggelse, hvorfor skal det så iværksættes ‘hu hej vilde dyr’?
  • Jeg synes, det er vildt syd for ham, at han måske skal have det dårligt af medicinen, især hvis det ikke er livsnødvendigt.
  • Jeg har brug for at undersøge alternativerne – er der andre former for mindre indgribende behandlinger, der med fordel kan afprøves først?

Da jeg først havde overblik over, hvorfor jeg reagerede så kraftigt på besøget på børneafdelingen, vidste jeg, hvad jeg skulle gøre. Men det krævede, at jeg lyttede til min krop. At jeg tog min træthed, opgivenhed og tristhed alvorligt. At jeg spurgte mig selv: ”Hvad er grunden til, at jeg reagerer sådan?”

Grunden var, at det tilsyneladende er mig meget imod at give medicin, uden at det er helt sikkert, at der er en grund til det. Misforstå mig ikke, jeg kunne ikke finde på at afvise medicin til hverken mine børn eller mig selv, hvis det var nødvendigt, men jeg er skeptisk overfor medicin uden tydeligt formål.

Faktisk stod jeg i en lidt lignende situation for halvandet år siden, da min søn havde været indlagt med nyrebækkenbetændelse for 2. gang. Her ville lægerne give forebyggende antibiotikabehandling i et halvt år. Det virkede på mig helt skørt, at jeg skulle hælde antibiotika i min søn i 6 måneder for at forebygge, at han blev syg igen, når der var gået 6 måneder og 3 uger imellem hans to indlæggelse. Så jeg afslog recepten og tog ham i stedet med til en alternativ behandler og begyndte at have mere fokus på, at han fik nok vand at drikke, og han har jo som sagt ikke været indlagt siden.

Jeg har stor respekt for læger og har i den grad oplevet engagement og faglighed. Så det er på ingen måde fordi, at jeg vil kloge mig på andres fagområde, men min indre stemme, den er jeg også nødt til at respektere, for det er den, jeg skal leve med hver dag.

Så min pointe med denne lange fortælling er, at vi som forældre er nødt til at holde fast i vores indre stemme. Hvis noget føles forkert i maven, så hold fast i følelsen og find ud af, hvorfor den er der. Dette gælder også andre områder af livet. Der hvor vi bliver mødt af autoriteter eller forskelligrettede meninger, er det vigtigt, at vi lytter til det, der føles mest rigtigt for os.

Så næste uge tager jeg til zoneterapeut med min søn og tror på, at det er det, der vil fungere bedst for os. Skulle det mod forventning vise sig, at zoneterapien ikke har den ønskede effekt, ja så er alternativet medicinsk behandling.

Har du oplevet lignende situationer? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Om Maria Gammelgaard

Maria er life- og stresscoach og har startet firmaet KABALEN – et liv i balance, som fokuserer på at hjælpe dig til at få dit livs kabale til at gå op. Bosat langt ude på landet i nærheden af Billund sammen med en skøn mand og 2 dejlige drenge på 6 og 8 år.

Skriv en kommentar...

*