Hvad ville du gøre, hvis du var Helle Thorning?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Forleden havde jeg en ny klient, og en af de ting, jeg havde spurgt hende om, inden vi havde vores første session var, hvilke personer, hun beundrer.

Måske kan det føles som et mærkeligt spørgsmål. Vi danskere er ikke så vant til at tale om idoler. Vi er måske ikke så vant til at sætte ord på den slags. Måske fordi vi instinktivt ved, at de mennesker, vi beundrer, bærer på egenskaber, som vi selv bærer i os, som endnu ikke-udlevede potentialer. Men uanset om de mennesker, du beundrer, er kendte, danske, levende eller døde, kan du bruge dem aktivt som rollemodeller.

Du kan spørge dig selv:

  • Hvad er det for nogle egenskaber, den person indeholder, som jeg beundrer?
  • Hvad gør den person, som jeg ville ønske, jeg kunne selv?

Hvis du har mulighed for at møde personen, se hende (eller ham) på video, eller måske bare læse om hende, så prøv at studere, hvad det lige præcis er, hun gør, som gør hende så fantastisk til lige præcis det, du gerne vil kunne.

Når du skal prøve at gøre noget af det, du gerne vil, så forestil dig, at du er personen. Hvad ville Helle Thorning, Dronning Magrethe, Chris Mac Donald, eller hvem du nu beundrer, gøre i lige præcis din situation? Hvordan ville hun eller han gøre fysisk? Hvad ville hun eller han tænke? Og hvad ville hun eller han sige?

Et af de mennesker, min klient havde fortalt mig, hun beundrede, var Lotte Heise. I begyndelsen af vores samtale fremstod hun meget tilbageholdende. Men da jeg fik hende til at fortælle om de ting, hun virkelig elsker at gøre, væltede et energibundt frem af hende. Hun talte hurtigere, langt mere begejstret og smittende. Ret meget ligesom, ja gæt hvem?… Lotte Heise.

Måske har du hørt nogen sige, at det, du ikke kan lide hos andre, ofte er en projektion af det, du selv indeholder, og som du ikke kan lide hos dig selv. Men på samme måde er det altså også med det, du beundrer hos andre. Det er derfor ikke så dumt at være bevidst om, hvem der er dine idoler.

Du kan også se dig om i din nærmeste omgangskreds. Måske er der veninder, en af dine forældre eller måske endda egenskaber hos dine børn, du selv kan lære af og gøre bedre. Min søn er f.eks. fantastisk god til at skabe kontakter. Vi kan ikke køre i tog uden, at han har talt med mindst tre mennesker i toget, som han ikke kendte i forvejen. Og hvad er det, han gør? Han stiller bare spørgsmål. Hvor skal du hen? Hvad er det for en gave? Hvem skal have den? Super enkelt og på ingen tid har han hævet stemningen i hele kupéen.

Hvem beundrer du og for hvad? Skriv gerne en kommentar…

Om Eva Gøttrup

Eva Gøttrup hjælper kreative og innovative mennesker med at få succes med deres forretning. Ved at hjælpe dem med at finde deres fokus, organisere deres dag, og at komme ud med sig selv - se mere her. Eva er mor til to børn Isak på 7 år og Rajani på 4.

Skriv en kommentar...

*