Om KarriereMor

Udskriv til printer / Send siden til ven

KarriereMor.dk er en inspirationsportal for kvinder med ambitioner – både i forhold til deres rolle som mor, og i forhold til deres karriere. Og som fra tid til anden føler sig udfordret af at få begge dele til at gå op i en højere enhed. Kvinder, der vil give deres børn det bedste – uden at give køb på ambitioner på jobfronten.

KarriereMor.dk er altså ikke et site kun for kvinder, der arbejder 60+ timer om ugen – også efter de er blevet mødre. Det henvender sig til alle mødre, der gør sig tanker om deres professionelle liv, og hvordan de på bedst mulig vis kan finde en strategi i forhold til job og moderskab/familieliv, der fungerer for dem:

For nogen er det at blive selvstændig; for andre er det at skifte karriereretning; nogen vælger at gå på deltid; andre har en mand, der bringer og henter børnene til og fra institution/skole og står for alt det huslige; nogen får en au pair og/eller bliver eksperter ud i planlægningens kunst – og for andre igen er det noget helt andet, der virker…

Fælles for de fleste er, at ønsker & behov, logistik & planlægning, prioriteringer og – i nogle tilfælde – mål & drømme har ændret sig, efter vi er blevet mødre. 

Jeg er selv mor til en fantastisk dreng (født oktober 2007). På et ret tidligt stadie under graviditeten blev det åbenlyst, at jeg ville komme til at være solomor – med alt hvad det indebærer. Jeg brugte meget energi på at tænke over, hvordan jeg mon kunne få det hele til at hænge sammen, når jeg både skulle bringe og hente hver dag – og samtidig havde karriereambitioner, der på ingen måde harmonerede med et 9-til-16-job.

Dertil kom praktiske udfordringer – pasning var bare én af dem: Jeg havde fem måneders barsel – og fik vuggestueplads til min søn, da han var 14,5 måneder gammel. Desuden boede jeg på daværende tidspunkt langt fra min familie og havde ikke nogen i nærheden, der nødvendigvis lige kunne træde til med kort varsel. Summa summarum: Der var virkelig mange praktiske udfordringer! Og til tider var det faktisk lidt svært at bevare optimismen…

Jeg trængte til positive input og ”solstrålehistorier”, der understøttede min inderste overbevisning om, at det hele nok skulle gå. Jeg foretrak (og foretrækker stadig) at sparre med nogen, der forstår, kender og anerkender konkrete udfordringer, man kan stå i – uden at tale til én, som om man var et ”offer”. Så jeg begyndte at lade mig inspirere af og spejle mig i kvinder, der på forskellig vis havde fået enderne til at mødes trods udfordringer undervejs. Udfordringerne kunne være af vidt forskellig karakter – men fællesnævneren var, at det var kvinder, der formåede at tage det bedste fra begge verdner og skabe det liv, de drømte om.

Personligt har det været – og er stadig – til stor inspiration at kende og møde kvinder, der gør sig nogle af de samme overvejelser som jeg. At udveksle erfaringer, frustrationer, glæder, bekymringer og – ikke mindst – ideer og fif til en lettere hverdag.

Jeg håber, at jeg på samme måde kan være med til at give inspiration til andre – både gennem min egen historie og ved at skabe et site, der er katalysator for andres historier, udfordringer, spørgsmål, ideer, overvejelser mm.

KarriereMor.dk berører alle emner, der vedrører karriere eller familieliv – eller en kombination heraf – dog med udgangspunkt i, at vi er mødre med interesse både for vores børn og vores professionelle liv.

Hvis du har et emne, du gerne vil have, KarriereMor.dk tager op – eller hvis du har en historie, du finder relevant at dele – hører jeg meget gerne fra dig.

Jeg håber, du får stor glæde af og finder inspiration på KarriereMor.dk.

Mange hilsner,

Patricia Richter
Stifter af KarriereMor.dk